• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
contact@turbolarp.space  |  ‭+48 515 690 913‬

© 2019 Turbolarp sp. z o. o.

Materiały użyte na stronie zostały wykonane przez Horseradish Studio podczas wydarzenia Fairweather Manor organizowanego przez Dziobak Larp Studios

Pytania? 

Skontaktuj się z nami, na pewno będziemy w stanie pomóc.
Restauracja zamku Moszna słynie z doskonałej kuchni. Nasi goście będą mogli skosztować wyjątkowych specjałów przygotowanych przez znakomitego szefa kuchni Kamila Koniecznego.

 

Restauracja Zamkowa serwuje zarówno specjały regionalnej kuchni śląskiej i opolskiej, jak i wyśmienite dania kuchni europejskiej.

 

W cenie biletu każdy z naszych gości otrzyma:

  • trzy śniadania w formie szwedzkiego bufetu

  • jeden obiad w formie szwedzkiego bufetu (czwartek)

  • dwa obiady serwowane do stolików przez kelnerów w strojach z epoki (zupa + jedno z 3 dań do wyboru + deser)

  • 3 kolacje serwowane do stolików przez aktorów grających służbę (zupa + jedno z 3 dań do wyboru + deser). Do kolacji serwowane jest wino (białe i czerwone)

 

Menu podczas wydarzenia będzie skomponowane z potraw przyrządzonych z najwyższej jakości składników. Wszystkie potrzeby dietetyczne zostaną uwzględnione, a wyśmienite dania będą serwowane zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej, wegańskiej.

 

Kamil Konieczny to uznany kucharz, od 11 lat szef kuchni Zamku Moszna. Specjalizuje się w kuchni polskiej i francuskiej. Prowadzi szkolenia kuchni molekularnej i live cooking. Brał udział w międzynarodowych kursach i turniejach w Niemczech, Belgii, Francji, Holandii, Anglii, Turcji i na Cyprze. Współpracował m.in. z Karolem Okrasą, Robertem Sową, Robertem Makłowiczem.

Przykładowe menu:

 

Śniadanie:

 

Selekcja wędlin i serów, wybór świeżych warzyw i owoców, jajecznica naturalna, frankfurterki, parówki, pancakes z syropem klonowym, bekon , fasola biała w sosie pomidorowym, pasta z tuńczyka, jajka sadzone, naleśniki hiszpańskie, jogurty owocowe i naturalne w słoikach

 

Obiad:

 

Zupa: Rakowa zupa z pomidorami i koperkiem

Drugie danie: Roladki z pstrąga  z sosem szafranowym, szaszłykiem warzywnym i grillowaną polentą / Pierś z kaczki z pomarańczami na puree z selera i frytki z włoszczyzny / Curry z kurkami i ciecierzycą (danie wegańskie)

Deser: makówka z filetami z pomarańczy i sosem z suszonych śliwek

 

Kolacja:

 

Zupa: Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi

Drugie danie: Polędwica z dorsza na kaszy pęczak z dynią i orzechowym pesto, perliczka duszona na maśle z łazankami warzywnymi, risotto z borowikami i zielonym groszkiem (danie wegańskie)

Deser: kruszonka z jabłkiem kandyzowanym w anyżu

 

 

Alkohol

Podczas kolacji serwowane będzie wino (białe i czerwone). Poza tym nasi goście będą mieli dostęp do świetnie zaopatrzonego zamkowego baru, który może pochwalić się bogatą selekcją najlepszych alkoholi i atrakcyjnymi cenami.